torstai 24. tammikuuta 2008

Hengenravintoa muillekin kuin talitinteille

Mainostettakoon tässäkin ensimmäistä Rentukka Rockia, joka on 15.2.2008 ravintola Rentukassa Jyväskylässä. Kahdelle lavalle kiipeää viisi kortepohjalaista bändiä, Herra Huu, Alkuperäiskokoonpano, Kurouma, Lyhde ja Illusionistiset luopiot. Ilta huipentuu Kari Peitsamon esiintymiseen.

Jostain täysin käsittämättömästä syystä on vieläkin ihmisiä, jotka eivät tiedä, kuka on Kari Peitsamo. (No, on muutamia sellaisiakin, jotka eivät tiedä, kuka on Jaakko Hämeen-Anttila.) Kari Peitsamonhan piti olla mies, joka ei esittelyjä kaipaa!

Hänen sijaansa esittelyä kaipaa Rentukka Rockin yhtyeistä se ainut, jolla ei vielä ole MySpace-sivuja. Kyseinen yhtye debytoi suomen kielen ainejärjestön Sanen pikkujouluissa viime marraskuussa. Ensiesiintymisensä jälkeen tämä yhtye on ilahduttanut kanssaihmisiään laulamalla eksistentiaalifilosofiasta, sibilanttiäänteiden varianteista - ja joulun aikaan myös pikkulinnusta, jolla on hyy - kaikissa sopivissa ja sopimattomissa paikoissa. Ruokaloissa. Ja luennoilla. Myös kirjastossa.

Mikä onkaan tämä yhtye?
Lyhde (idässä 'lyhe', 'liyhe'; lännessä myös 'sitoma') on viljankorsista koottu nippu. Lyhteenä korsia on helppo käsitellä, ja siinä vilja tuleentuu niin, että jyvien irrottaminen puimalla on vaivatonta. Agri-kolistelu-kulttuurinen kahdeksanlaulajainen ja parisoittajainen Lyhde on yrittänyt välttää helppoja ratkaisuja ja toisen infinitiivin instruktiivia syksystä 2007 alkaen. Yhtye laulaa suomea suomeksi ja tarjoaa hengenravintoa muillekin kuin talitinteille.
Keliaakikot huom! Yhtye sisältää gluteenia.

1 kommentti:

  1. Moikka Heli!

    Kiitos viestistä, jonka sain vkl. Johonkin se hukkus, mutta ajatus onneksi ei!

    Olen LIEVÄSTI sanottuna otettu pääsystä tutkimuksen kohteeksi. Toivottavasti uskallat antaa arviosi luettavaksi myös kohteelle ; ) Jos nimittäin ilmeni parantamisen paikkoja, niistä olisi hyvä tietää.

    Sun blogi sen sijaan on hilijaanen...olisi kiva lukea ajatuksiasi kun sulla on niin terävä näppiskin (ent. kynä).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...