sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Euroviisujen 2013 esikatselu

Kuuntelin joutessani Eurovision laulukilpailun kaikki tämänvuotiset osallistujakappaleet. Semifinaalien ja finaalin biisien soittolistat löytyvät kisojen viralliselta nettisivulta. Soittolistoja on taas parannettu edellisvuodesta, ja nyt kilpailuviisut on helppo kuunnella vaikka kaikki yhteen putkeen ja hyppiä tylsempien jollotusten yli. Toimii! Kun tekniikka pelittää, voi keskittyä olennaiseen eli esitysten arvosteluun.

[Kuva ryövätty Ylen euroviisunettisivulta]


1. semifinaali

 • Itävalta: Natália Kelly – Shine

Biisi on yhdistelmä Adelen Skyfallia ja euroviisujen vuoden 2011 voittajabiisiä, Azerbaidžanin Running ScarediaAlussa on äänistä päätellen varmaan samat taustalaulajatkin kuin Eldarilla ja Nigarilla ja lopussa – no se sama yllätys. Huomio kiinnittyy laulajan arkisiin releisiin. Olisiko ylle löytynyt jotain vähän juhlavampaa?

 • Viro: Birgit – Et Uus Saaks Alguse

Nätti tyttö laulaa optimistista balladia valkoisessa yöpaidassa. Taustavaloista tulee vähän kuin enkelin siivet. Pitääkö tästä muistaa jotakin?

 • Slovenia: Hannah – Straight Into Love

Slovenia tulee Ruotsiin esittämään Euphorian, joka valitettavasti ei ole yhtä hyvä kuin Loreenin voittajabiisi. Ai, katsos, tällä biisillä onkin eri nimi.

 • Kroatia: Klapa s mora – Mižerja

Kuusimiehinen lauluyhtye kertoo surusta (tai jotain sinne päin). Puvuista voisi päätellä, että tulossa olisi voimakasta paatosta, mutta laulu jää mielenkiinnottomaksi himmailuksi. Ylipäätään yleisvaikutelma tämän vuoden biiseistä on se, että niissä kehitellään ihan liian pitkään. (Tai sitten tämä kuulija odottaa, että heti alkaisi tapahtua.)

 • Tanska: Emmelie de Forest – Only Teardrops

Tinapilliä soittavalla rumpalipojalla on jännästi leikattu tukka. Tinapillimelodia jäi mieleen, laulusolisti ei niinkään.

 • Venäjä: Dina Garipova – What If

Mustamekkoinen tyttö esittää oppikirjaesimerkin humaanista popkappaleesta. "Ja sit ku tulee modulaatio niin kaikki nousee ylös ja on ihan että jee!"

 • Ukraina: Zlata Ognevich – Gravity

Yves Rocherin mainoksessa on yksisarvinen, fluoresentteja perhosia ja lentäviä timanttilohkareita. Ai, oliko tässä jokin laulukin?

 • Alankomaat: Anouk – Birds

Kotivideohenkisessä pätkässä tiistaisen näköinen laulaja on leikisti äänittämässä biisiään. Ensin hän on olevinaan epävarman ja surkean oloinen, mutta kuinka ollakaan, laulun kasvaessa itsevarmuus ja hymykin ilmestyvät. Äänenmuodostusta luonnehditaan kaiketi persoonalliseksi.

 • Montenegro: Who See – Igranka

Sillisalaattimaisen biisin höysteenä on esikatseluvideoista eniten paljasta pintaa ja naamiaisvaatteita. En oikein päässyt kärryille tästä ydinvoimalaräppäreitten ja kissatappelukuvauksen yhdistelmästä. Luulin myös, että esittäjän ja kappaleen nimien pitäisi olla toisinpäin.

 • Liettua: Andrius Pojavis – Something

Miekkosesta tulee mieleen innostunut sonni alakoululainen, joka on päässyt kevätjuhlaan laulamaan soolon ja joka yrittää esiintyessään samanaikaisesti tehdä vaikutusta eturivissä istuvaan salaiseen ihastukseensa ja päästä näkyviin eri puolilta salia kuvattaviin videotallenteisiin. Äiti on kai sanonut, että pitää näyttää iloiselta. Dear Andrius, please do something to your facial hair.

 • Valko-Venäjä: Alyona Lanskaya – Solayoh

Itämaisen tanssibiitin ja notkeitten machotanssijoitten höystämän kappaleen suurin yllätys on, että se on Valko-Venäjän.

 • Moldova: Aliona Moon – O Mie

Laulajalla on jännästi jähmetetty kampaus, meteorologinen mekko ja sama nimi kuin edellisellä laulajattarella. Sääikkuna- ja luonnonilmiöhamonen vie huomion kliseisestä valkoisesta flyygelistä ja varjoissa heiluvista tanssijoista, joten lopputulos on sopivan mitäänsanomaton.

 • Irlanti: Ryan Dolan – Only Love Survives

Mieslaulajia alkoikin jo olla ikävä. Mutta mitä, tämäkin on Euphoria! Hei, come on!

 • Kypros: Despina Olympiou – An Me Thimasai

Lievästi Vuokko Hovattaa muistuttava naikkonen esittelee balladinsa aikana hulppeita maisemia, raunioita ja muutamissa kohdissa hulmuavaa kuninkaittenkuvamekkoa.

 • Belgia: Roberto Bellarosa – Love Kills

Kärsivän näköinen poju yrittää parhaansa mukaan laulaa, mutta selän takaa kuikuilee ilmeettömiä naisia. Myös hiukset uhkaavat valua silmille. Katsojan odotukset olivat korkealla, kun biisin nimi on sama kuin Freddie Mercuryn.

 • Serbia: Moje 3 – Ljubav Je Svuda

"Tässä ois niinku kolme naista, joista eka on valkoinen enkeli, toka punainen paholainen, ja kolmas saa sitten olla, no, öö, vaikka kultainen kertosäkeistönlaulaja. Ja ideana ois niinku että rakkaudessa on vähän niinku eri puolia. Joo, se on varmaan hyvä. Eikä tarvii sen ihmeemmin tanssia."


2. semifinaali

 • Latvia: PeR – Here We Go

Kolme kimallepukuista jätkää heiluu ja laulaa ihan kivasti eteenpäin menevää Suurlähettiläät-henkistä rallia. Bonuspisteitä husaaritakista. Joonas Könttää muistuttava heebo läpsyttelee elektronisia bongorumpupädejä, jotka on asennettu nurinkurisesti niin, että niitten soittaminen näyttää mahdollisimman vaikealta. Toisaalta yleisö näkee niissä vilkkuvat valot.

 • San Marino: Valentina Monetta – Crisalide (Vola)

Videossa on paljon kauniita asioita: valopallo, vertikaalikangas, saippuakuplia, tavallisia ihmisiä. Aluksi vaikuttaa siltä, että tässä on taas yksi tavallinen balladi, mutta kun biisiä on mennyt kaksi kolmannesta, alkaa tapahtua. Tämä on yksi parhaiten mieleeni jääneistä esityksistä.

 • Makedonia: Esma & Lozano – Pred Da Se Razdeni

Odotin Makedonialta ehkä liikaa, koska yksi viimeaikaisista (2011) suosikeistani, Rusinka, on vielä niin tuoreessa muistissa. Tämän esityksen varjokuvatanssijat ja kellotaululava ovat kivoja, mutta mikä juttu tämä on, että nörtin näköisen laulajan eksentrinen mummo hyökkää yhtäkkiä vetämään Gipsy Kingsin ja Ricky Martinin fuusiota? Onneksi kukaan ei nähnyt taustalaulajien vaatteita.

 • Azerbaidžan: Farid Mammadov – Hold Me

Tähän mennessä ensimmäinen komea nuorukainen. Jo alun kulmakarvojen nytkäyttelystä voi arvata, että luvassa on modulaatio. Ja jee, tuleehan se sieltä! C-osassa, kun maan lippua on ensin heiluteltu, surullisen laulajan viereen ilmestyy sinimekkoinen nainen paljain jaloin ja tukka pystyssä. Kaipuun sininen kukka! No, onhan tämä nuoren Wertherin kärsimysten ruumiillistuma soma kuin Novalis konsanaan.

 • Suomi: Krista Siegfrieds – Marry Me

Tsaijai. Edellinen romanttinen poju lauloi Hold Me, nyt vinksahtanut häähumuilija vaatii Marry Me. Video on yllättävän hauskasti toteutettu ja sulho juuri sopivasti pihalla. Vaikka äänestin Uuden Musiikin Kilpailussa Mikael Saarta, tämän kilpailukappaleen eduksi on sanottava, että se erottuu tämänvuotista euroviisuista reippaudellaan ja pikaisella liikkeellelähdöllään. Tämähän on oikeastaan aika hyvä biisi, jonka dingdongit jäävät heti mieleen! Tykkään myös siitä, että kappale assosioituu kansalaisaloitteeseen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Ei mikään huono mielleyhtymä euroviisukontekstissa.

 • Malta: Gianluca – Tomorrow

Tämänkertaisten euroviisujen ilahduttavin biisi, suloisin tarina, mieleenpainuvimmat alkusanat ("His name is Jeremy"), söpöin rumpali, hienoin video, sympaattisimmat sattumukset ja UKULELE! Ja kukapa voisi vastustaa törmäilyä kirjat kädessä?

 • Bulgaria: Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov – Samo Shampioni (Only Champions)

Ennustan, että tulevissa euroviisujen kisakatsomoissa ravintola Rentukassa tanssin tätä riehakkaasti laulaen SAMA HERKKUSIENI!! SAMA HERKKUSIENI!! Kyseessä ovat samat tyypit, jotka rummuttivat itsensä Voda-kappaleella vuoden 2007 euroviisujen 5. sijalle. Nyt mukana on myös eeppistä saksofonistiakin eeppisempi säkkipillinsoittaja. Vaihtuvatkohan Elitsan kuteet esityksessä yhtä nopeasti kuin esikatseluvideossa?

 • Islanti: Eythor Ingi – Ég Á Líf

Islannilla vaikuttaa olevan hinku lähettää kisoihin itkettävän positiivisia hengenpelastusbiisejä (2011 ja 2012). Hienoa, niitä tarvitaan. Videossa on hauskasti yhdistetty piirrosanimaatiota ja todellisuutta. Tarina jäi heti mieleen. Tästä voisi tulla Heikon asteen islanninkielinen biisi.

 • Kreikka: Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis – Alcohol Is Free

Riemastuttavaa kreikkalaisvaikutteista balkan-ska-humppaa ja mainio jännitysvideo. Onhan näitä samanlaisia biisejä kuultu joka vuosi, mutta tämä on silti ehdottomia suosikkejani!

 • Israel: Moran Mazor – Rak Bishvilo

Pintaa nuolevaan mekkoon pukeutunut naispuolinen Clark Kent laulaa Serbian taannoisen voittajabiisin Molitvan.

 • Armenia: Dorians – Lonely Planet

Joku oli tehnyt siistin kuvanmuokkauksen ukkojen t-paitoihin. Biisistä en muista mitään.

 • Unkari: ByeAlex – Kedvesem (Zoohacker Remix)

Hyväntuulista hipsterimusiikkia ja söpö video, josta oppii unkaria, kun sanat on kirjoitettu näkyviin. Mieleen jäi kiva synteettinen ujellus.

 • Norja: Margaret Berger – I Feed You My Love

Epilepsiavaloilla kuorrutettu biisi vaikutti ensin Euphorialta, mutta ei se ollutkaan. Enemmän oli Bond-biisi-henkeä. Feed? Need? Mitä? Ja tämä on nyt selvästi jokin juttu, että laulajattaret seisovat tasan paikoillaan (lähes) koko kappaleen ajan.

 • Albania: Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko – Identitet

Rokkia ja rappioromantiikkaa. Mukana tilutussoolo, sulavia kynttiläukkoja ja pontevat jouset. Parempi kappale kuin mitä ensin luulin.

 • Georgia: Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani – Waterfall

Hohhoijakkaa. Jälleen hulppeita maisemia, raunioita ja Running Scaredin kopiointia. Tänä vuonna on vähän duettoja, mutta olen muuten jo aivan täynnä näitä.

 • Sveitsi: Takasa – You And Me

Biisi kuulostaa niin yhteislaulettavalta autoilumusiikilta kuin voi kappale kuulostaa, ja kas, videokin näyttää autoilua kisapaikalle. Punaiseen kuplavolkkariin poimitaan mukaan vanha pappa kontrabassoineen, ja kaikilla on kivaa. Vetopasuunaakin mahtuu soittamaan, kuten Porkka Playboysin Bohemian Rhapsodyssa. Useammassakin tämän vuoden euroviisussa on (vähintään videossa) teemana sukupolvien välinen yhteys, mikä on humaania ja hienoa.

 • Romania: Cezar – It's My Life

Transilvanian joukkueessa on yllättävän kimeä-ääninen vampyyritenori ja perinteisen tanssibiitin jytkeessä loikkelehtivia yön lapsia. Aika kohtalokasta! Jollain euroviisu-camp-tasolla pidän tästä.


Suoraan finaaliin

 • Ruotsi: Robin Stjernberg – You

Ennakkoluuloni murtuivat, koska ennen tätä en tiennyt, että Ruotsissakin on arkisen näköisiä laulajaheppuja. Luulin, että kaikki ovat jotain Eric Saadeja. Kisojen isäntämaan biisi vaikuttaa aluksi tavallisen keskiverrolta, mutta koska Ruotsi on Ruotsi, jotain tapahtuu, ja kappale jääkin mieleen. Falsettilaulu ilmeisesti sytyttää. Ovatkohan tanssijapojat identtiset kaksoset?

 • Saksa: Cascada – Glorious

Näitten kisojen tylsin biisi. Minulla ei ole tästä mitään sanottavaa.

 • Iso-Britannia: Bonnie Tyler – Believe In Me

Brittien "kaivetaan luurangot kaapista ja muumiot naftaliinista" -buumi jatkuu. Engelbert "Pumpernikkeli" Humperdinckin jälkeen Bonnie Tyler hengailee Total Eclipse of the Heartin freudilaisessa talossa ja yrittää vakuuttaa kuulijansa, että ihan varmasti siellä oli 30 vuotta sitten kiiluvasilmäisiä kalsaripoikia ja kaiken maailman siivekkäitä.

 • Ranska: Amandine Bourgeois – L'enfer Et Moi

Ranskatar harrastaa kotonaan voodoota ja muita noitatemppuja luodakseen helvetin. Tässä kappaleessa on asennetta. Pidän erityisesti kertosäkeistön ensimmäisestä säkeestä "Je vais te faire l’enfer" [... feeR lanfeeR].

 • Italia: Marco Mengoni – L'Essenziale

Luulin ensin, että tämä pianistiheppu on sama kuin vuonna 2011, mutta se olikin Raphael Gualazzi. Tämänkertainen muistuttaa sen sijaan Uuden Musiikin Kilpailun Great Wide Northin (josta pidin) laulusolistia Kaj Kiviniemeä. Biisi on aika perus.

 • Espanja: ESDM – Contigo Hasta El Final (With You Until The End)

Hulppeita maisemia, laulajanainen, hevonen, ihan söpö lätsäpäinen kitaristi, myöhemmin hyvät bassot. Tämän kappaleen voisin kuvitella kuulevani joskus jossain muussakin kuin euroviisuyhteydessä.


Täydennys 31.3. klo 12.32

Jos jää mietityttämään, mitä noissa biiseissä oikein lauletaan, niin paras apu selvitykseen on virallinen euroviisulyriikkasivusto 4LYRICS. Täältä löydät kaikkien tämänvuotisten kisakappaleitten sanat.

6 kommenttia:

 1. Vastakommentit, osa 1: Ensimmäinen semifinaali

  Itävalta
  - Harmittaa, koska tää on niin hyvä ja sitten ei kuitenkaan ole.

  Viro
  - Viro kuulosta aina kivalta. Tää on semmonen, mitä voisin kuunnella nukkumaan mennessä, painajaisten ennaltaehkäisemiseksi, eli sikäli asuvalinta on osuva. Laulaja on hyvä, biisi on hyvä, mutta jää euroviisuissa auttamatta nollille, koska sitä ei muista kukaan kahden minuutin jälkeen.

  Slovenia
  - Ei lisättävää.

  Kroatia
  - Se on jonkinlainen saavutus, että kuus hyvännäköistä miestä voi jättää näin kylmäksi.

  Tanska
  - oli hyvä, minusta! Tykkäsin laulajasta ja biisistä, sekä myös tinapillistä ja piiparin tukasta. :D

  Venäjä
  - Laulaja on aivan aidosti todella hyvä, biisi on niin geneerinen että itkettää.

  Ukraina
  - voiko tota ahdistavampaa videota olla? :D Laulajan Disney-ilmeet ja -eleet saa itkureaktion aikaan. Ehkä myötähäpeästä, en tiedä?

  Alankomaat
  - en jaksanut kuunnella, kotivideoidea ahdisti ja kaks ekaa säettä tuntui liian lässyltä

  Montenegro
  - iski minuun älyttömyydessään. Slaaviräppiä ja bileitä, jee! En tosin tiedä, mihin tällä videolla pyrittiin.

  Liettua
  - kuvauksesi kertoo kaiken miehestä ja esityksestä. :D Noi kulmannostot ja käsiliikkeet! Ja biisikin sopii eturivin tytön iskemiseen kuin nyrkki naamaan. (kielikuva kertoo myös siitä, mitä haluaisin tehdä tätä katsoessani, itselleni tai tolle)
  - myös, huonoin laulaja tähän mennessä

  Valko-venäjä
  - musta tän suurin yllätys oli se, että toi laulaja on blondi ja laulaa huonosti ja miten huono tää on, vaikka on komeita miehiä ja kaikkia

  Moldova
  - Väriään muuttava mekko on siisti, laulajan anorektikkokädet on pelottavat, ja taustatoiminnasta tulee huolestuttavasti mieleen Tahdon avaruuteen 2013

  Irlanti
  - Tää on jopa vielä enemmän Euphoria kuin se edellinen, lauluasennosta lähtien. Laulajan ääni on ilahduttavan hyvä ja biittikin toimii, kaikesta huolimatta. Päädyin kuuntelemaan loppuun asti, sitä on tapahtunut tähän mennessä harvoin, joten joku on mennyt oikein tässä. (Tästä tulee mieleen se varsinainen Tahdon-kamppanja)

  Kypros
  - Jos tää on tehty matkailumainokseksi, se onnistui tehtävässään! Haluan Kyprokselle. Itse biisi muistuttaa Taiwan-poppia.

  Belgia
  - Voi mitkä silmät! Ai oliko tässä tarkoitus kattoa jotain muutakin? Biisi on yllättävän hyvä, jos ehtii silmien tuijottamiselta kuunnella.

  Serbia
  - Voi luoja noita asuja!! Paholainen näyttää siltä Siskoni on noidan toiselta siskolta. Ei pysty miettimään biisin laatua, asut järkyttää liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, mahtavaa vastakommentointia! Tulee ihan sellainen olo, kuin olisimme samassa (kerho-)huoneessa kommentoimassa näitä yhdessä.

   Vasta-vastakommentteja:
   - Mainio hoksaus toi Ukrainan Disney-ilmeet! Ne käsiliikkeet... Tsiisus. :D
   - Tajusin just, että Valko-Venäjän Alyona oli edustamassa myös viime vuonna. Sekö se teettää parempia pisteitä...?
   - "taustatoiminnasta tulee huolestuttavasti mieleen Tahdon avaruuteen 2013" -> putoan jo tuolilta :D :D
   - MISSÄ ON PLANEETAT JA AVARUUSTEEMA???
   - Taiwan-poppia, oho!
   - Belgian prinssin silmät olivat, kyllä, aika vangitsevat.
   - Serbian esityksestä tulee mieleen joku fuksiaisjoukkue tai sitsiseurue. Puvustaja on selvästi käynyt pilailutarvikekaupan kautta.

   Poista
 2. Toinen semifinaali

  Latvia
  - LATVIA!!! Voi heitä! Tää on niin ilahduttava biisi ja eritoten esitys ja esiintyjäjoukko, että haluaisin näiden keikalle, ja sitten myöhemmin backstagelle hengaamaan. Ah.. :D Tuon räppärin ilmeily ja tanssiliikkeet oli niin viihdyttäviä, että huomasin paidattomuudenkin vasta viimeisen minuutin aikana. Kertosäe vois olla menevämpikin, mutta en jaksa välittää, koska pojat oli niin huippuja, ja kerrankin en edes puhu niiden ulkonäöstä, vaan esiintymisestä ja asenteesta. Suosikkini tähän mennessä.

  San Marino
  - Onneksi varoitit siitä lopun muutoksesta, koska alku alkoi tuntua melkein tylsältä, ja video melkein iski mutta sitten ei ihan täysin kuitenkaan.. mutta viimeinen osio oli mahtava!  Kylmiä väreitä ja kaikkea.

  Makedonia
  - Olin jo melkein sanomassa, että tää on geneerinen mutta onnistunut biisi, kunnes Ursula saapui ankeriaineen loikumaan kellon päälle.. MITÄ? Se geneerinen ois jättänyt paljon vähemmän traumoja.

  Azerbaijan
  - Mistä vetoa, että toi on tuolla suureksi osaksi veistoksellisen sivuprofiilinsa ansiosta? Biisistä tulee jostain syystä mieleen 90-luvun poikabändit, ja tuon pojan esiintyminen muistuttaa huolestuttavan paljon taiwanilaisten saippuasarjojen miespääosien näyttelemistyyliä (tämä ei ollut kehu).

  Suomi
  - Ei hitto, en tiennyt yhtään mikä Suomen euroviisu edes on tänä vuonna. Mutta tämähän on hyvä! Tää on kuin loistavasti suomalaistettu Lady Gaga, eikä edes tunnu kopiolta. Laulaja on kerrankin hyvä ja biisi toimii! Video on tästä ilosta iso osa, joten toivotaan, että lavashow onnistuu yhtä loistavasti tämän komedian välittämisessä.

  Malta
  - Tää on aivan liian hyvä ollakseen euroviisu!! Ei tällasia kuulu olla euroviisuissa, pilaa euroviisujen mainetta. :D Oih, mikä tarina. Katselin ja kuuntelin hymy korvissa ja tahtoisin katsoa tämän uudelleen ja uudelleen! En tiedä kumpi oli suloisempaa, Jeremy ja hänen tyttönsä, vai laulajapojan hymy heistä kertoessaan. Onko pakko palata takaisin niihin tavisviisuihin?

  Bulgaria
  - Jonkinlainen paikallinen Värttinä? Arvostan suuresti, sekä musiikkityyliä, että laulajien ja soittajien skilssejä.

  Islanti
  - Oi miten sievää. :) Tämä on aivan selvästi Heikon asteen biisi! Pohjoismaiset kielet täyteen!

  Kreikka
  - Ei juma, tää on hyvä biisi! Bileet! Videokin on riemastuttava, kerrankin siinä ei ole mitään rakkaustarinaan viittaavaa ja toimii!

  Israel
  - Ei lisättävää, kuvauksesi on tyhjentävä. Paitsi tissivako.

  Armenia
  - Sanoma on sama kuin Paradise Oscarilla, kulmakarvat on huomattavat. Tätä vois kuunnella baarissa taustamusiikkina, perusvakuuttavaa toimintaa. Nimestä tulee häiritseviä assosiaatioita matkaopaskirjoihin.

  Unkari
  - Tätä vois soittaa sen Viron biisin kanssa painajaistenkarkoitustarkoituksessa. Herttainen ja unohdettava.

  Norja
  - Tykkään tästä vastoin kaikkia odotuksiani ja jopa tahtoani. Bileet! Asun tiukkuus on vakuuttavaa, selittää varmaan myös miksi tyttö ei tanssi.

  Albania
  -Hei mutta täähän on hyvä! Tämäkin! Mitä tämä on! Liikaa hyviä biisejä yhdessä semifinaalissa! Täähän on ihan kunnon rokkia, eikä mitään sinnepäin tai väkisin. Edes video ei pilaa, kuten euroviisuissa yleensä.

  Georgia
  - Englannin lausumisen tasosta tulee mieleen Danny ja Armi (no ehkä vähän liioittelua, mutta kuitenkin). Video voittaa kyllä ne! Matkailumainos #2, haluan myös Georgiaan! Eihän tää huono ole, mutta en kyllä jaksais kuunnella toista kertaa.

  Sveitsi
  - Koska mä pääsen haukkumaan jotain? Tää video on ehkä jopa parempi kuin mikään muu tähän mennessä ja koskettaa mun helposti herkistyvää sydäntäni. Pappa on koko euroviisujen sympaattisin, oispa se myös lavalla! Biisi on tarttuva, mukaansatempaava ja hyväntuulinen.

  Romania
  - LGBT-vampyyri tuli tästä ensimmäisenä mieleen. :D Toimii hienosti, jos ei ota liian vakavasti. Tasa-arvon hengessä! Ja hitto tolla miehellä on mieletön ääni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Mitä, eikö Latvian laulajalla ole paitaa? Piti ihan tarkistaa ja oho! Onnistui hämäämään minuakin. :D
   - Makedonian "Ursula" *reps*
   - Olet hyvässä tilanteessa, jos et ole nähnyt Suomen edustajan live-esityksiä. UMK:ssa oli paikoin vaivaannuttavaa seurata niitten kehitystä. Toisaalta laulajalla tuntuu olevan selvä visio siitä, mitä ja miten hän haluaa esittää, joten kyllä tästä varmaan hyvä tulee. Show'ta ainakin on!
   - Ei muuta kuin opettelemaan islantia :D
   - Tästä semifinaalista tulee selvästi paljon bileitä!

   Poista
 3. Finaalin biisit:

  Ranska
  - Toimii, bileet! Videon teeman korniuden suuresta potentiaalista huolimatta ei ole kuin ihan vähän korni! Katu-uskottava biisi, laulaja ja video.

  Saksa
  - Voi luoja. Menetin uskoni jo ensimmäisen kolmen sekunnin aikana. Pitääkö tätä kuunnella?

  Italia
  - Tää on sellanen ihan kiva biisi, jota kuuntelee mielellään, mutta ei jaksa hehkuttaa. Taivasta hipova kampaus on vaikuttava. Miksi se hukkuu lopussa?

  Espanja
  - Matkailumainos #3. Kaiken lisäksi biisinkin on hyvä, laulajalla on hieno ääni, biisi on kaunis ja hyväntuulinen ja valkoinen hevonen ei ole odotuksista huolimatta liian klisee. Voisin kuunnella ihan muutenkin.

  Ruotsi
  - Hei, Ruotsi on hyvä! Tuo poika muistuttaa kaikilla tavoin, hiustyyliltään, asultaan, ilmeiltään ja lauluääneltään nuorta Adam Lamberttia, joka ei ole päättänyt että siitä tulee isona rokkari ja gootti. Ja tää ei ollut mikään loukkaus Lamberttia kohtaan, se on yks mun suuria suosikkeja! Hyvä hyvä!

  Iso-Britannia
  - Joo onhan tuo ihan hyvä laulaja, mutta ei tää nyt oo niin hyvä biisi, että jaksaisin kuunnella euroviisuissa eikä niin huono, että jaksaisin kuunnella euroviisuissa. Tässä videossa on selvästi pyritty rikkomaan trendiä lisäämällä vaatekerroksia poistamisen sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Ranskan-kommenttisi kiteyttää loistavasti sen, mitä voisi pitää hyvän euroviisun määritelmänä: suuresta korniuspotentiaalista huolimatta ei ole kuin vähän korni. Talletan tämän sydämeeni. :D
   - Toikin on mainiosti sanottu, että Ison-Britannian videossa on lisätty vaatetta poistamisen sijaan. Täten ennustan, että finaalissa Bonnie Tyler on sonnustautunut punaisiin harsoihin Total Eclipse -hulmuverhojen tyyliin.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...