maanantai 17. marraskuuta 2008

Ehtoisa emäntä ehdokkaana

Kortepohjan asukasneuvostovaalit ovat huomenna tiistaina 20.11.
Äänestysprosentin kasvaminen tuntuu mahdolliselta, koska ennakkoäänestyksessä kävi kiitettävästi väkeä. Minäkin äänestin ennakkoon, koska ajattelin mummomaisesti, ettei ikinä voi varautua tulevaan liian hyvin. Eihän voi tietää, mitä kaikkea varsinaisena vaalipäivänä voi sattua.

Olen tehnyt Facebookiin vaali- ja esittelysivun. Kirjoitushetkeen mennessä tukiryhmääni on liittynyt 35 kannattajaa, joista osa on jyväskyläläisiä ja osa enimmäkseen mäntsäläläisiä. Olen erittäin kiitollinen siitä, että tukijani haluavat siten ilmaista kantansa, vaikka eivät välttämättä voikaan äänestää asukasneuvostovaaleissa.

Vaalisivullani esittelen itseni ja tavoitteeni näin:

Ylioppilaskylä ilman sen poluilla astelevata emäntää on niinkuin pilvinen päivä, ja sen kylän huonehissa asuu ikävyys kuin riutuva syksy-ilta.

Heli Hämäläinen asuu Kortepohjassa toista vuotta eikä ole aikeissa muuttaa pois. Aktiivisena järjestö- ja yhdistysnaisena Heli tietää, missä ja miten asioihin voi vaikuttaa, ja siksi hän pyrkii asukasneuvostoon äänestysnumeronaan jo Beatlesin suosima number 9.

Kylän kehittämisessä tällä emännällä on oma lehmä ojassa. Heli uskoo, että Kortepohjasta voi saada entistä siistimmän ja viihtyisämmän asuinpaikan.

Heli haluaa


- VALOA KANSALLE
Miksi niinkin ikävää asiaa kuin roskapussin viemistä pitäisi toimittaa pilkkopimeässä? Roskat ja kierrätystavarat saattavat hämärässä eksyä vääriin keräysastioihin. Myös järjen valoa tarvitaan: miksi keräysastioissa ei edelleenkään ole englanninkielisiä ohjeita?

- LISÄÄ YHTEISÖLLISYYTTÄ KYLÄÄN
"Ihmiset eivät tunne edes naapuriaan." Ei kai niin ole myös Kortepohjassa? Kaikkien kanssa ei tarvitse olla kaveri, mutta joistakin tuttavista voi olla jopa hyötyä. Tutustuisitko vaihtarinaapuriisi tai uskaltaisitko juttusille sen yläkerran kivan tyypin kanssa? Kyläläiset voivat tavata muutenkin kuin sokerin lainaamisen yhteydessä. Kortepohja voisi olla meidän kaikkien yhteinen koti.

- AVOIMEMPAA TIEDOTUSTA
Tiesitkö kylään muuttaessasi, mikä on asukasneuvosto tai mistä se päättää? Ovatko tietosi lisääntyneet sinä aikana, kun olet kylässä asunut? Onko sinulla hajuakaan siitä, kenelle voi valittaa vaikkapa käytävillä tuntuvasta tupakansavusta? Mietitkö koskaan, kuka kylän asioista huolehtii? Haluaisitko tietää lisää?

Heli on ehdokkaana KyKy- eli Kyse on kylästäsi -listalla. KyKy on joukko innokkaita ideanikkareita, joille mikään kylän talkootyö kukkasipulien istuttamisesta kahvin keittämiseen ei ole vierasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...