sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

"Vaalitulos ei kuvasta kansan tahtoa huonon äänestysaktiivisuuden takia" - johan on aikoihin eletty!

Euroopan parlamentin vaalit olivat (7.6.2009) ja menivät. Kaiken tohinan keskellä en ehtinyt kirjoittaa niistä blogiin juuri mitään, mutta palataanpa asiaan nyt.

STT kirjoitti 15. kesäkuuta näin:

"Eurovaalien tulos ei vastaa riittävän hyvin kansan tahtoa, ajattelee puolet suomalaisista.

Aamulehden Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä 50 prosenttia suomalaisista yhtyi väittämään, ettei vaalitulos kuvasta riittävän tarkasti kansan tahtoa huonon äänestysaktiivisuuden takia. Europarlamenttivaaleissa äänesti hieman yli 40 prosenttia äänioikeutetuista.

Erityisen pahoillaan tuloksesta ovat pienituloiset eli alle 10 000 euroa vuodessa tienaaviin talouksiin kuuluvat henkilöt. Valtaosa heistä uskoi, ettei vaalitulos myötäile kansan tahtoa.

Sen sijaan yli 70 000 euron vuosituloja ansaitsevissa talouksissa suurin osa tuumasi, että tulos kuvastaa kansan tahtoa. Suomessa suurituloiset äänestävät ahkerammin kuin pienituloiset.

Kesäkuussa tehtyä tutkimusta varten haastateltiin yhteensä 1 104 henkilöä."


Eli jos kansaa eivät vaalit kiinnosta, ja 60 % äänioikeutetuista jättää äänestämättä, se tarkoittaa vajaan kuudensadan ihmisen mielestä sitä, että kansan tahto ei toteudu.

Hyvänen aika sentään, juuri vaalituloksessahan kansan mielipide näkyy ja kuuluu. Äänestämättä jättäminenkin on mielenilmaus. Kun kolme viidesosaa kansasta vaikenee vaaleissa, vaalitulos suorastaan huutaa. Mutta osaammeko kuunnella, mistä kiikastaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...