sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

En juuri nyt voi vastata

Nuoren miehen puhelin soi. Hän vastasi siihen, vaikka aika ja paikka eivät olleet parhaita mahdollisia.

"Joo, kiitos, en ole kiinnostunut."
"On mulle joskus tullut Aku Ankka, mutta en ole nyt kiinnostunut tilaamaan."
"En halua tilata sitä lehteä. Ei kiitos."
"Enkä mä nyt oikeen voisi puhua. Mä oon nyt Keskustan puoluekokouksessa, ja Matti Vanhanen pitää just yhtä viimeisistä puheistaan. Että en nyt oikeen voi puhua."
"Joo, kiitos, kuulemiin."

Arvostan sitä, että jotkut puhelimenkäyttäjät kysyvät soittaessaan, onko vastaajan mahdollista kuunnella ja puhua hetki.

4 kommenttia:

 1. Mun puhelinmyyjien kanssa käymät keskustelut menee tarkalleen ottaen näin:

  rinringring
  E: "Elina"
  M: "No Pekka tässä A-lehdiltä hei!"
  tuuuttuuuttuuut

  Ehkä ens kerralla sanon jotain yhtä vakuuttavaa kuin stalkkaamasi nuori mies. Tai sitten jatkan tätä tylyä punainen luuri -linjaa.

  VastaaPoista
 2. Hehe! :0D Tuokin kuulostaa aika tutulta diskurssilta!

  Saan aika paljon erilaisten aikakauslehtien näytenumeroita, ja pian sellaisia luettuani joku lehtitilauttaja soittaa ja koettaa saada tilaamaan kestona jonkin revohkan, mitä hädin tuskin olen tullut lukeneeksi. Olen ottanut kevyiden viihde- tai elämäntapalehtien suhteen sellaisen linjan, että ryhdyn arvostelemaan niiden edustamaa journalistista tasoa. Kun käyttää riittävän erikoista termistöä (Taikusta oppii!), monella paatuneella paperistalukijalla menee jauhot suuhun.

  Tykkään kyllä puhelinmyyjistä, varsinkin kohteliaista ja asiansa osaavista. Paperistalukua en siedä, enkä sinuttelua, enkä nykyajan vitsausta "hei kuuntele nyt kun mä kerron sulle tästä upeesta tarjouksesta". Kuuntelen kyllä ilmankin, että siitä tarvitsee erikseen huomauttaa.

  VastaaPoista
 3. Niin muuten, Elina, tekstissä mainittu puhelu käytiin tosiaan Keskustan puoluekokouksessa Lahdessa. Istuin tämän nuoren miehen vieressä ja sain ilokseni kuulla jutun ihan tuoreeltaan. :0)

  VastaaPoista
 4. Ah, puhelinmyyjät... Meille osaa Cosmopolitanin myyjä soittaa aina, kun olen kotona käymässä. Ja aina myös satun vastaamaan puhelimeen silloin! Se tuntuu jo noituudelta.

  -Elli

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...