sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Hei, olen opiskelijalähettiläs

Olen aloittanut huhtikuun alussa hommat Jyväskylän yliopiston opiskelijalähettiläänä. Meitä lähettiläitä on 14, ja edustamme mahdollisimman laajasti yliopistomme eri opiskelualoja. Edustan pääainettani suomen kieltä, mutta koska olen päässyt suoravalittuna äidinkielenopettajakoulutukseen, pystyn kertomaan myös siitä.

Meidän opiskelijalähettiläiden tehtävänä on kertoa, millaista on opiskella yliopistossa, millainen Jyväskylä on opiskelijakaupunkina ja ennen kaikkea miten opinnoista ja opiskeluajasta saisi otettua kaiken hyödyn ja ilon irti.

Kerromme kokemuksistamme, vastaamme kysymyksiin jaamme tietoa ja vinkkejä mm.
Käymme myös kouluvierailuilla, ja lukiolaisryhmät voivat tulla meidän vieraiksemme yliopistoon. Olemme olemassa erityisesti uusia opiskelijoita varten, mutta mikään ei estä nykyisiäkään opiskelijoita tiedustelemasta hyviä vinkkejä esim. sivuaineisiin, työllistymiseen, harrastuksiin tai mihin vain.

Opiskelijalähettiläät Historica-rakennuksen portaissa. Kuva: Hannu Puupponen
Hyvä lukija! Voit panna sanan kiertämään. Jos olet itse hakeutumassa yliopistoon, jos serkkusi kaiman kummi tuskailee pääsykokeittensa kanssa, tai jos nuori sukulaisesi pohtii, missähän siellä sitten voisi asua, kysy rohkeasti neuvoa! Meidän opiskelijalähettiläiden tehtävänä on tarjota parhaat vastaukset.

Kun itse suuntasin opiskelemaan Jyväskylään neljä vuotta sitten, en tiennyt kaupungista juuri mitään enkä tuntenut sieltä ketään. Olisi ollut todella hyödyllistä päästä kyselemään ennakkoon joltakulta ei-ammattilaiselta opinnoista, sivuaineista, asumisesta, harrastusmahdollisuuksista jne. Ihan hyvin olen näinkin pärjännyt, mutta Jyväskylässä ja yliopistossa on niin paljon tiedettävää, että olisi ollut hyödyllistä päästä kärryille kaikesta kivasta heti alkuun. Ei tämä opiskeluaika lopulta kovin pitkä ole. Kohta tuleekin kiire, että ehtii kokeilla kaikkea kiinnostaa ennen Jyväskylän-aikojen päättymistä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...